Безразборно хранене със суха кучешка храна

Безразборно хранене със суха кучешка храна е много опасно. Някои стопани използват суха храна само като основа, като към нея добавят натурални продукти, храна от трапезата и разни други лакомства. Когато нещо се случи с домашния им любимец, обвиняват за всичко готовата диета. Вредата от подобно смесване е очевидна. Животното не получава балансирана диета, която е суха храна, а смес от напълно различни продукти, която е напълно непредсказуема по своето въздействие върху организма. Чудно ли е, че животните се чувстват зле?

Ползите, така и вредите от сухата храна

Те зависят от това дали сте я избрали правилно и дали сте спазвали основните препоръки за хранене. Сухата храна се произвежда повече от 100 години и сега в западните страни само 44% от кучетата и 77% от котките ядат суха храна. В същото време масовата смъртност на домашните любимци не се наблюдава, а напротив, продължителността на живота на домашните любимци расте от година на година.

Разбира се, развитието на ветеринарната медицина също играе роля в последния обнадеждаващ факт, но съществен фактор е и осъзнаването на собствениците за важността на балансираната диета за здравето на техните домашни любимци. Присъединете се към тези, които подхождат разумно към храненето на своя домашен любимец!

Ползи и вреди от сухата храна на кучета

Суха храна или натурална храна?

Един от най-често задаваните въпроси. Храненето „натурално“ е, разбира се, чудесно, ако можете да осигурите на вашия домашен любимец балансирана натурална храна, а не остатъци от масата на господаря. Независимо дали е куче или котка, те трябва да готвят, храната трябва да е прясно приготвена, допълнително домашният любимец има нужда от витамини, минерали, микроелементи.А ако има повече от едно животно?Нека разгледаме всички плюсове и минуси.

Нека поговорим за опасностите от сухата храна:

Не смесвайте естествена и суха храна. Това е много вредно и ветеринарните лекари категорично не препоръчват това.

  • неправилно подбраната храна може да навреди на вашия домашен любимец, чуйте мнението на ветеринарния лекар.
  • храна в икономична класа. Не можете постоянно да храните животното си с тази храна (добрата храна се продава само в специализирани зоомагазини и ветеринарни аптеки).
  • ако имате и котки, и кучета вкъщи, не хранете котките с кучешка храна и обратно (те имат различни хранителни нужди).
  • Правилно съхранявайте суха храна.

Предимства на сухата храна за кучета:

  • при хранене със суха храна супер премиум и холистичен клас не е необходим допълнителен прием на витамини.
  • всичко е балансирано в сухата храна, тя се грижи за здравето и красотата на вашия домашен любимец.
  • специално разработените ветеринарни диети подобряват значително качеството на живот на болните животни, а понякога те се лекуват.
  • Храненето със суха храна не отнема много време и усилия, достатъчно е да се гарантира, че домашният любимец винаги има прясна вода.

Хранете домашните си любимци по правилния начин! Можете да разгледате различни продукти на нашия сайт hranazakucheta.bg

You May Also Like