Изберете кучешка храна според характеристиките на малките кучета

Изберете кучешка храна според характеристиките на малките кучета

Продажбата и доставката на фуражи от нашия магазин ще ви помогне да закупите за вашия домашен любимец балансирана и питателна диета, която осигурява максимално всички хранителни нужди на животното. В допълнение към енергийната стойност, такава кучешка храна се отличава с наличието на всички необходими витамини, микро и макроелементи, както и антиоксиданти, които предотвратяват стареенето. Освен това тази храна се характеризира с много добър вкус.

По-възрастните кучета често губят апетит до степен, че домашният любимец започва напълно да отказва да яде. Мокра храна за малки кучета може да помогне в тази ситуация: тя има атрактивни вкусови характеристики, така че дори по-възрастните кучета я ядат с готовност.

Животното трябва да получава кучешка храна, която е подходяща за неговата възраст и състояние. На кученцето трябва да се дават дажби за кучето до една година, а на възрастните животни трябва да се дава храна, която отчита особеностите на тяхното здраве.

Има и специални диети за бременни кучета и животни, склонни към алергични реакции. Ако имате затруднения при избора на храна, вашият ветеринарен лекар ще ви помогне да ги разрешите.

Как да храним малки кучета

Необходимо е да се редуват храни с различни текстури, така че кучето винаги да яде с апетит. Влажните диети помагат за предотвратяване на уролитиаза и наднормено тегло. Сухата храна е необходима за кучето за предотвратяване на заболявания на зъбите и венците. Трябва да комбинирате суха и мокра диета: те са еднакво важни за здравето на животното.

Най-добре е да не давате храна на кучето си извън масата или сами да избирате добавки. Не трябва да се позволява на домашния любимец да преяжда. За да поддържате здравето на кучето в продължение на много години, трябва да спазвате диетата и редовно да посещавате ветеринарния лекар.

Храната за малките кучета следва да бъде съобразена според възрастта и състоянието им

Ето няколко съвета за хранене на малки кучета.

  1. Давайте суха храна всеки ден
  2. Разнообразете диетата на малките кучета с мокра храна
  3. Осигурете мокра храна с различна текстура
  4. Не давайте храна от масата или сами не избирайте добавки
  5. Не прехранвайте
  6. Следвайте диетата си и посетете Вашия ветеринарен лекар
  7. Изберете храна според характеристиките на кучето
  8. Храним малките кучета според тяхното състояние и тяхната възраст.

You May Also Like