Изготвяне на сватбени картички

Не забравяйте, че при изготвяне на сватбени картички за различни хора ще трябва да посочите различно място и час на сватбата. Първата група поканени гости ще включва онези, които се планират да бъдат включени в церемонията за изкупване на булката. За тях посочвате часа на пристигане около час и половина, преди сватбеното шествие да бъде изпратено в деловодството. Защото това обикновено отнема церемонията за откуп. Освен това на нейния домашен адрес са поканени роднини и приятели на булката. А роднините и приятелите на младоженеца на негов адрес. Може би роднините и приятелите на младоженеца трябва да бъдат предупредени предварително, че трябва да приготвят малки пари, красив тост или кратка реч, за да участват в откупа на булката.

Съвети при изготвяне на сватбени картички

Втората група поканени гости ще включва тези, които очаквате да видите в деловодството. Във вашата сватбена покана посочвате часа на пристигане около половин час преди определеното време за регистрация на брака. Както и адреса на деловодството, в което трябва да пристигнете. И накрая, третата група се състои от онези гости, които чакате за празнуването на събитието в ресторант или кафене. Съответно те посочват в сватбената покана мястото и часа на началото на сватбения банкет.

Бихме искали също да споменем няколко точки, които рядко се вземат предвид от бъдещите герои на повода при изготвяне на сватбени картички. Първо, етикетните правила изискват поканата задължително да бъде подписана; второ, ако сватбата ще се проведе в къщата на булката или младоженеца, тогава поканата се подписва от онези родители на младоженците, които ще имат тържество, ако сватбата е планирана в ресторант, тогава поканата се подписва от булката и младоженеца, трето, изпратете поканата поставяйки чист плик в него, в който гостът трябва да даде отговор, ще може ли да присъства на предстоящото тържество или не. Ще бъде хубаво, ако в края на основния текст на сватбената покана направите постскрипт с молба да отговорите на изпратената покана за възможността да дойдете на сватбеното тържество.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *