Пет звездните хотелите в Анталия

Това е много любопитна черта на Анталия – тук хотелите предпочитат или официално да имат 5 звезди, или изобщо да нямат звезди. Важна забележка за хотелите в Анталия! Когато търсите обиколки и хотели в Анталия в Интернет, ще видите десетки 4-звездни хотели и под сто 3-звездни в търсачките. Въпросът е откъде? Всичко е тривиално, нашите туроператори и собственици на обекти сами и според собствените си разбирания „рисуват“ звезди за къщи за гости, апарт-хотели и малки хотели, които нямат и никога не са имали официални звезди. Понякога оценката им е доста уместна, понякога изобщо не е уместна.

Важно, за информация за хотелите в Анталия.

Бъдете внимателни при избора на хотел в Анталия. Асортиманта от хотелите в Анталия е много голям. Не вярвайте на звездите в търсачките, нито на вярванията на туристическите агенции, нито на рекламните брошури. Не пропускайте да проучите снимките от хотела и отзивите на туристи, които вече са почивали там.

 

Анталия е столица на едноименната провинция и седмият по големина град в Турция. Населението на града е 1 001 318 души според последното официално преброяване през 2010 г. Той е административен, политически, културен и основен туристически център на средиземноморското крайбрежие на Турция.

 

Вярно е, че Анталия има статут на основен туристически център не благодарение на хотелите и плажовете, а благодарение на летището на Анталия – третото летище в Турция по отношение на пътническия трафик (35,7 милиона пътници според статистиката за 2019 г.).

 

Какви могат да бъдат плюсовете и минусите при избор на почивка в Анталия

Ползи:

Първото предимство е големият град. Анталия има огромен брой от местни атракции, те са достатъчни за 7 дни почивка и презареждане на очите, достатъчни за 10 дни и за 14 дни също. Почти всички интересни места могат да бъдат достигнати с автобус или долмуш (микробус).

За транспорта в Анталия ще Ви разкажем по-долу. Също така в града има големи магазини, търговски центрове, стотици кафенета и ресторанти, където можете да седнете, починете и да се нахраните, добре обслужени.

You May Also Like