Практичният избор на детски килим

Практичният избор на детски килим

Най-универсалният цвят на детски килим в стая е бежов или сив. Килимите за детски стаи в тези нюанси няма да се замърсят твърде лесно и няма да намалят пространството, ще се поберат в стаята както на момче, така и на момиче, както на новородено бебе, така и на тийнейджър. Не забравяйте, че ако искате да закупите килим за детска стая с мисъл за растеж, тогава неговият дизайн трябва да бъде възможно най-неутрален.

Ако детската стая е тясна, поставете килима в хоризонтална лента или зигзаг. И е по-добре не един плътен, а два килима на разстояние. Една солидна пътека визуално ще стесни и без това тясната детска стая.

Овалните и кръглите килими за детски стаи са чудесни за малки по размер стаи, тъй като визуално разширяват пространството.

За дете от 3 години можете да изберете килим за детска стая за игра или развитие, например с изображение на „класика“, цифри, букви, железопътни линии, карти на града и т.н. Следната селекция от снимки показва примери за дизайна на развиващи или игрални килими в интериора на детски стаи за момчета и момичета.

За тийнейджърска детска стая килимът трябва да бъде избран или в спокоен „възрастен“ дизайн, или много смел, например с контрастна комбинация от цветове, голям геометричен модел или други оригинални изображения.

Защо имате нужда от килим в една детската стая?

До около 6 месеца този артикул е по избор за детска стая. Но когато бебето започне да пълзи и да прави първите си стъпки, килимът ще се превърне в придобивка от задължителната серия. Ето кои са основните причини да закупите килим за детската стая:

1/Изолация на пода – краката на детето ще бъдат топли и удобни, ако на пода има килим, а не твърда повърхност;

2/Обозначаване на територията за игри – така бебето може да бъде научено да играе с голям брой играчки на едно място. И това допълнително ще улесни процеса на почистване за детето и родителите;

3/Зониране на пространството – ще ви помогне да разделите детската стаята на детето на няколко функционални зони. За игри, сън и учене;

Ще даде приятни тактилни усещания, които са изключително важни за развитието на малко дете;

4/Ще допълни интериора на стаята, ще я направи по-удобна и завършена;

5/Осигурява добра звукоизолация – дори и най-малкият килим поглъща шума и звуците, прави процеса на игра на детето по-малко чут;

6/Играта, ходенето и дори тичането са по-безопасни върху килим в детската стая, отколкото на твърди, хлъзгави подове.

You May Also Like