Работа сам и чувството за самота

Работа сам и чувството за самота, полезна информация от консултантите по отдалечена работа – informjobs.com

Работа сам

Как да избегнете чувството на самота, когато работите сами

Както при всичко останало, дистанционната работа има както предимства, така и недостатъци. Въпреки че често говорим за многото ползи, от премахването на пътуването ви до работното място до балансирането на нуждите от грижи, ще бъдем небрежни да не обсъждаме предизвикателствата. Един от най-значимите недостатъци на отдалечената работа е, че тя може да бъде изолираща и самотна, когато не отивате в офис всеки ден.

Премахването на разсейването на традиционната офис обстановка е едно от най-често срещаните предимства, изброени от отдалечени работници. Оказва се обаче, че може да се нуждаем от това непринудено бърборене повече, отколкото предполагахме. Проучванията показват, че самотата и социалната изолация увеличават риска от сърдечни заболявания и инсулт. А според проучване на Cigna Health самотните работници са по-малко ангажирани и по-малко продуктивни. Така че, наред с приоритизирането на вашето психическо и физическо здраве, гарантирането, че създавате смислени взаимодействия, ви помага да бъдете по-добър служител.

Работа сам – Премахнете изолацията с тези съвети

Отдалечената работа може да ви намери сам през целия ден, всеки ден. Вашите срещи винаги са виртуални и няма кафемашина или стая за почивка, където да се събирате. Депресиращ сценарий за някои и такъв, с който повечето отдалечени работници са се сблъсквали по време на кариерата си. Когато откриете, че разговаряте с вашите растения по-често, отколкото с истинските хора, е време да прегърнете света извън домашния си офис.

Работете редовно извън дома си

Имате ли проблеми да си спомните последния път, когато сте обули обувки и истински дрехи? Ако случаят е такъв, време е да помислите за проучване на споделени работни пространства във вашия район. Повечето коворкинг пространства включват кафе, достъп до общи бюра и дивани и придружаването на колеги.

Въпреки това, опитайте с местната библиотека или кафене, ако коворкинг пространството не е в бюджета ви. Те почти винаги имат Wi-Fi и са предназначени да улеснят тиха зона за хората да четат, учат или работят.

Дори простият акт на преместване на офиса ви навън, независимо дали е в предния ви двор или в кварталния парк, може да направи чудеса за вашата гледна точка. Опитайте да създадете външно работно убежище на вашата веранда или вътрешен двор и да го насрочите за деня си, за да видите дали това подобрява психичното ви здраве. И да, това няма да ви накара автоматично да общувате с други хора, но може би това е първата стъпка, която да ви помогне да се почувствате по-малко изолирани, докато виждате света извън четирите си стени.

Отделете времето си доброволно

Защо не се възползвате от гъвкавия си график и не станете доброволец в местна организация? Ползите са двойни. Можете да добавите ценен опит към автобиографията си, докато нарушавате рутината си и се срещате и общувате с нови хора. VolunteerMatch.com е отличен ресурс за намиране на доброволчески концерти във вашия район.

Много компании предоставят на служителите платено време за доброволчество, насърчавайки участието на общността. Ако вашата компания все още няма въведена политика, няма да навреди да представите идеята на шефа си!

Работа сам – Създайте виртуални връзки

Намерете начини за взаимодействие с колегите си, които създават повече връзка, отколкото имейлът или Slack могат. Нека си го кажем, има социални предимства да използваме гласовете си, а не пръстите си, за да общуваме. Независимо коя среда изберете, свързването с вашите колеги е чудесен начин да накарате хората да оправят нещата. Ще почувствате, че сте част от екипа, въпреки липсата на физическо присъствие.

Попитайте шефа си дали можете да вземете следващия си един на един на разходка на дълги разстояния заедно. Помогнете да предизвикате непринудени разговори за кафе и виртуални зони за охладител за вода чрез Zoom, които са без работен чат и са просто за свързване. Ако все още имате проблеми със свързването със съотборници, свържете се с вашия ръководител, за да поискате редовно насрочени срещи на екипа! Представянето на лице на имената, с които виртуално сте си сътрудничили, е чудесен начин да повишите морала на компанията и да улесните взаимоотношенията между колегите.

Планирайте упражненията си

Всички знаем ползите от упражненията през целия ден, особено ако работите на заседнала работа. И все пак ползите от тренировката се увеличават допълнително, когато се извършват в присъствието на други. Въпреки че няма недостиг на онлайн видеоклипове и виртуални фитнес уроци, посещението на личен групов фитнес клас е още по-добър начин да получите вашата тренировка и социалната си корекция! Като бонус ще гарантирате, че сте готови и облечени, което е от съществено значение за вашата производителност.

Често фитнес залите имат кафенета или бюра в тях или се намират в центъра на града. Планирайте тренировката си, която да бъде последвана с малко работно време след това на обществено място. Ето една безплатна опция – насрочете време с приятели, за да отидете на разходка. Без икономически натиск с високи емоционални възнаграждения.

Приемете своя гъвкав график

По ирония на съдбата много отдалечени работници държат на гъвкав график и след това се чувстват виновни, използвайки тази гъвкавост за себе си. Често те се стремят да балансират ангажиментите за грижи и отговорите слабости и не се наслаждават на ползите за собственото си обогатяване.

Има ли класове, които бихте харесали. Групи, към които бихте искали да се присъедините. Или лични ангажименти, на които бихте могли да се насладите повече? Може би това е:

  • седмична среща на кафе с приятел;
  • ранна сутрин разходка в парка;
  • доброволчество в класната стая на детето ви.

Каквато и да е опцията, ако имате гъвкав график, не се чувствайте така, сякаш не можете да го използвате за себе си.

Присъединете се към индустриални групи

Участието в местни срещи, свързани с предприемачеството или вашата индустрия, е друг продуктивен начин да помогнете в борбата със самотата. Meetup.com е лесен избор, но Facebook, LinkedIn и други сайтове за социални мрежи имат свързани групи. Ако няма такива във вашия район, започнете такъв! Това е чудесен шанс да се срещнете с хора и да се включите в проект извън дома.

Като бонус, работата в мрежа е един от най-добрите стимули, които можете да дадете на кариерата си. Дори ако подхождате стриктно към него от лична гледна точка, разрастването на мрежа, която обичате, ще бъде от полза и за вашето дългосрочно кариерно развитие.

Създайте здравословен баланс между професионалния и личния живот

Говорим много за това как гъвкавите възможности за работа могат да помогнат за създаването на здравословен баланс между професионалния и личния живот. Важно е да запомните, че балансът е необходим, независимо къде завършите работата си. Работата от разстояние може да разреши някои проблеми. Като елиминиране на причиняващо безпокойство пътуване до работното място. Тя позволява по-голяма производителност. Въпреки това, той може да създаде различна нужда от баланс без внимателни съображения за нуждата ни от човешки връзки.

Много работници намират, че хибридната дистанционна работа е идеалният баланс за тях. Като работят в офиса няколко дни в седмицата и извън домашния си офис през останалата част.

Една от тези свободни професии, която е дори сред природата на чист въздух е градинар. Може да видите повече за ангажиментите на един добър градинар в София в сайта градинар.com

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО

You May Also Like