Средства за елиминиране на запушени канали

По стария начин мнозина използват бутало за почистване. Но този аксесоар е подходящ само за работа с метални тръби. Съединенията на пластмасовите изделия може просто да не издържат на воден чук.

Разбира се, буталото не е панацея. Той е в състояние да елиминира не блокиране. Ако това не помогне, се разрешава използването на обичайното алкално средство за почистване на канализационните тръби. След като го излее в канализацията, алкалът ще започне да унищожава отпадъци от органичен произход, без да нарушава целостта на канализационното оборудване.

Средства за елиминиране на запушени канали

И не забравяйте: не всяка пластмасова тръба може да издържи на въздействието на химикалите. Ето защо, за да не повредите канализационната тръба, направена от този материал, преди да излеете лекарството, внимателно прочетете инструкциите за неговата употреба.

Такъв, дори, според вас, най-добрият инструмент за почистване на канализационни тръби, не трябва да се използва, ако тръбата е напълно запушена. Блокирането може да доведе до изпръскване обратно в мивката, което може да повреди повърхността на санитарното оборудване. Освен това е необходимо да се осигури вентилация на помещението и да се носят ръкавици без провал. И не позволявайте контакт на устата и очите с подобни средства за елиминиране на запушени канали у дома и неговите изпарения.

Полезни съвети! Ако химията не е успяла да премахне запушването, не бързайте да демонтирате тръбата, за да я почистите. Има механичен начин. Най-големият ефект се постига чрез използване на автоматична машина за почистване със спирала. Въпреки че за това трябва да се обадите на професионален водопроводчик, цената на услугите му ще бъде по-малка от цената на демонтажа / инсталирането на проблемната зона със собствените си ръце.

Освен това можете да опитате да премахнете блокирането със стандартен водопроводен кабел. Някои експерти използват два кабела наведнъж, които по време на въртене почистват цялата повърхност на тръбите. Използват се и различни почистващи устройства и устройства, например подаване на вода под високо налягане в запушена тръба.

Vodonoska.com. София, Враждебна, Телефон: 0878 777 807.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *